Over ons

Het initiatief om samen op te trekken komt voort uit de eerste cursus “Schietvaardigheid voor Rattenjagers” in mei 2021.

Dit was een try-out van Jos Kruis en Henk Fennema voor een cursus schietvaardigheid en een schiettoets op de schietbaan van SV Baarn. De cursisten waren 6 geselecteerde aspirant rattenjagers, die ons hebben geholpen om deze cursus vorm te geven. Wij hebben 3 gezellige en leerzame zaterdagen doorgebracht op de schietbaan in de bossen nabij paleis Soestdijk.

Intussen is het handboek voor de cursus klaar en is de cursus inhoudelijk helemaal uitgewerkt. Henk en Jos zijn klaar voor de volgende cursussen in september, november en ook een paar in 2022.

Uitgangspunt is om cursisten van deze opleiding toe te laten tot het collectief RATTENJAGERS.NL, zodat zij zich hier kunnen presenteren als professionals. Door samen te werken laten ze zien dat ze betrouwbare rattenbestrijders zijn die het vak serieus nemen. Zij bieden een verantwoord en humaan alternatief voor het gebruik van klemmen en rattengif. Op RATTENJAGERS.NL zijn ze zichtbaar als beroepsgroep en kunnen ze hun klanten beter informeren en bedienen. Het collectief groeit doordat de cursisten uit komende cursussen worden toegevoegd aan het bestand. Daarmee ontstaat er een landelijk netwerk van rattenjagers.

Toets schietvaardigheid

Wij nodigen bestaande ervaren gespecialiseerde rattenjagers uit om aan te sluiten. We veronderstellen wel dat het professionals zijn, met een inschrijving in het handelsregister (KvK) en de bereidheid om op de schietbaan een toets voor schietvaardigheid af te leggen. Een jachtakte of diploma bestrijdingstechnicus (ongediertebestrijding) is niet nodig. Het is natuurlijk prima als wel zoiets hebt.

Verder lezen…