Ervaren rattenjagers willen instappen

Wij worden regelmatig benaderd door ervaren rattenjagers (jachtakte houders of KAD-RPB gekwalificeerd) die al een tijd als professionele rattenjager actief zijn. Zij willen zich aansluiten bij ons collectief en vragen wat daarvoor nodig is.

Tot nu toe bieden we alleen de optie om in te schrijven voor onze cursus en je met de schietvaardigheidstoets te kwalificeren. Sommige mensen vinden dat jammer, want ze hebben zich al op een andere manier gekwalificeerd en hebben ook een ontheffing van de provincie. Zij voelen zich door ons buitengesloten en vinden dat zij ook een waardevolle bijdrage aan het collectief kunnen leveren.

Wij (Henk en ik) denken dat ze een punt hebben. Hoewel wij op geen enkele manier afbreuk willen doen aan onze normen voor gekwalificeerde rattenjagers, willen wij deze professionals een ingang bieden. Het gaat dan om ervaren professionals, met een inschrijving in het handelsregister, of werkzaam voor een bedrijf voor ongediertebestrijding en aantoonbare ervaring.

Twee jachtakte houders doen schietproef

Zij zouden zich met zelfstudie (met het cursusboek) kunnen inleren op onze manier van werken. Wij organiseren dan een examen-middag, waarin de kandidaten door twee instructeurs (mondeling) aan de tand gevoeld worden over hun kennis en ervaring. Vervolgens moeten zij een schiettoets (gelijk aan de cursus) doen. Als zij zich kwalificeren krijgen ze het diploma voor de ratslagmethode en mogen zij toetreden tot het collectief van gekwalificeerde rattenjagers.

Experiment

Henk Fennema en ik willen deze zomer aan een paar kandidaten de gelegenheid geven om zich op deze manier te kwalificeren. Intussen hebben zich al twee kandidaten gemeld. Kosten houden we op € 215,- excl. BTW. Het cursusboek is niet inbegrepen en kun je HIER zelf bestellen.

Wil jij je kwalificeren en denk je dat je hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact op met Jos Kruis of Henk Fennema.