Wapenhandel geïnteresseerd in Handboek

Rattenjagers komen voor hun gereedschap terecht bij de wapenhandel. Veel mensen voelen zich niet zo thuis bij wapenhandelaren. Zeker als het om winkels gaat waar vuurwapens worden gekocht. Dergelijke winkels zijn gesloten bolwerken, waar je meestal alleen op afspraak kunt winkelen. Deze zijn daarom niet heel gezellig om lekker te shoppen.

Gelukkig zijn er voor rattenjagers ook wapenwinkels, die zich beperken tot luchtdrukwapens. Vaak in combinatie met andere artikelen als handbogen, outdoor-spullen, verrekijkers en dergelijke. Een mooi voorbeeld daarvan is Dicks Dumpstore in de binnenstad van Leeuwarden. Een leuke en gemoedelijke shop (meer voor mannen… en zonen). Ik kom er met veel plezier en er is altijd wel wat nieuws voor mijn vakgebied.

Vincent Diepeveen van Dicks Dumpstore vertelde mij dat er veel mensen bij hem langskomen met vragen over rattenjagen. Zij willen weten wat je daarvoor nodig hebt, of je een vergunning moet hebben, hoe je het kunt leren en hoe je het beste kunt beginnen. Vincent verwijst mensen vaak naar erfschutter.nl en de laatste tijd naar Ratslag.nl en RATTENJAGERS.NL. Tegenwoordig heeft Vincent ook het “Handboek voor de Rattenjager” op de toonbank liggen en veel mensen die zich oriënteren op het afschieten van ratten kopen dat boek.

Dicks Dumpstore heeft op YouTube een kanaal waarop zij videopresentaties geven over de producten die in de winkel te vinden zijn. Dit kanaal heeft bijna 10.000 volgers, die regelmatig terugkomen. Het leuke is nu dat Vincent mij vorige week heeft geïnterviewd over mijn beroep als rattenjager. Dit interview wil ik graag met jullie delen.

Interview met Vincent Diepeveen van Dicks Dumpstore in Leeuwarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *