Eerste cursisten “Schietvaardigheid” gediplomeerd

Doelen op verschillende afstanden

Op zaterdag 29 mei was de laatste cursusdag van de cursus Schietvaardigheid voor Rattenjagers. Deze cursus was een Try-out met 6 geselecteerde kandidaten. De cursus is ontwikkeld door Jos Kruis van Ratslag Rattenbestrijding en Henk Fennema van Fennema Rattenbestrijding. De kandidaten hebben flink meegeholpen om de cursus helemaal compleet te maken. Hun terugkoppeling was buitengewoon waardvol en hun geduld met de praktijk-onderdelen was bewonderenswaardig.

Instructeurs Jos Kruis en Henk Fennema
Instructeur Henk Fennema voor de groep

Henk en ik waren onder de indruk van de manier waarop de cursisten de materie vastgrepen en er ook thuis flink mee aan de gang zijn gegaan. In de WhatsApp-groep werd veel uitgewisseld. Het resultaat kwam in volle omvang in beeld bij de afsluitende schiettoets. Alle kandidaten hebben de toets gehaald en de meesten schoten veel beter dan voor de toets nodig was. Wij (de cursisten en de instructeurs) hebben elkaar met groot vertrouwen een diploma voor schietvaardigheid kunnen geven.

Schiettoets…. Instructeurs beoordelen de resultaten
Henk Fennema reikt certificaten uit

In de evaluatie van de cursus gaven de cursisten aan dat ze erg blij waren met wat ze hadden geleerd. De helft van hen had al de KAD-cursus (Rattenpreventie en -bestrijding met warmtebeeldcamera & persdrukgeweer op basis van IPM) gevolgd. We hadden ook een bevoegd opsporingsambtenaar (BOA) en ervaren ongediertebestrijder in ons midden. Deze cursisten gaven aan dat onze cursus veel toevoegt aan de kennis die rattenjagers moeten hebben om verantwoord op ratten te kunnen schieten. Wat er nog moet komen is een goed en volledig handboek.

Henk en ik zijn blij met deze terugkoppeling en we gaan nu ook een cursus in september en een in november organiseren. De folder voor september staat al online en de eerste inschrijvingen zijn al binnen. Intussen wordt ook hard gewerkt aan een Handboek voor de Rattenjager.

Eén gedachte over “Eerste cursisten “Schietvaardigheid” gediplomeerd”

  1. Beste Cursisten (vrienden),

    Dank je wel voor deze lovende woorden. Ook voor de opmerkingen en tips die enkelen van jullie nog naar mijn persoonlijke mail hebben gestuurd. De belangrijkste vraag van jullie (een goed cursusboek) is bijna ingelost. De proefdrukken van het Handboek voor de Rattenjager zijn onderweg en na de finale redactie laat ik er een aantal afdrukken. Jullie krijgen deze binnenkort toegestuurd.

    Ook namens Henk Fennema, hartelijk dank voor jullie enthousiasme.

    Met vriendelijke groeten,
    Jos Kruis

Reacties zijn gesloten.