Nieuwe uitgave Handboek

Ik ben verheugd om te kunnen melden dat er een tweede druk van het Handboek voor de Rattenjager is verschenen. Nog net voor de feestdagen en ik hoop dat veel mensen deze tijd gaan gebruiken om van dit boek te genieten.

Foto van Ruurd Jelle van de Leij

Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om het boek nog completer en vooral ook mooier te maken.

Daarvoor heb ik de prachtige fotoserie van de bekende Ecoloog, Filmmaker en Fotograaf Ruurd Jelle van der Leij mogen gebruiken. Hij heeft met veel compassie een prachtige reeks foto’s van ratten gemaakt in allerlei situaties. Ik voel me vereerd met zijn toestemming om deze foto’s in mijn boek te mogen gebruiken.

De tweede druk van het Handboek

Ik heb in het nieuwe Handboek extra aandacht besteed aan de inpassing van het professioneel rattenjagen in de praktijk van de moderne plaagdierbeheersing op basis van Integraal Pest Management (IPM). De Ratslagmethode wordt daarmee ook een extra middel voor de reguliere ongediertebestrijders die nu nog flink steunen op het gebruik van rattengif (rodenticiden). Natuurlijk hoop ik deze beroepsgroep te verleiden om helemaal geen rattengif meer te gebruiken of in ieder geval veel minder.