Mei cursussen in prachtig weer

In de meimaand hebben we weer twee groepen van 10 aspirant rattenjagers opgeleid met een goed resultaat. Eén kandidaat is gezakt voor de schietproef en moet nog een keer terugkomen voor een herexamen. Met wat extra oefening gaat deze het examen wel halen.

Een kandidaat uit Limburg had een heel bijzondere vlaai meegenomen. De bakker heeft speciaal voor ons een hele mooie rattenvlaai gemaakt.

Op twee vlaaien lag een doodgeschoten rat van marsepein.

Het was heel beeldend en zelfs een beetje eng. Toch hebben we met z’n allen de vlaaien lekker opgegeten.

Driepoot schutter

Primos

En we hadden nog een primeur. Een leerling wilde aantonen dat hij met een speciaal geprepareerde Primos driepoot schietstok de schiettoets WEL kan halen. Hij heeft het ‘m geflikt!!! Weliswaar met de hakken over de sloot…

Blaser Carbon 2.0

Uiteraard zou hij met een Blaser carbon 2.0 vierbeen veel beter geschoten hebben. Hij heeft beloofd dat hij ratten met een vierbeen zal afschieten, omdat dat gewoon nauwkeuriger is.

Zomervakantie

Met deze twee groepen zitten de voorjaarscursussen er weer op. De volgende cursussen staan gepland voor oktober en deze zijn alweer volgeboekt. We hebben kandidaten die we niet konden plaatsen op de lijst gezet voor het voorjaar van 2024. Dus als je in het voorjaar 2024 van de partij wilt zijn dan moet je je nu al aanmelden.

2 gedachten aan “Mei cursussen in prachtig weer”

 1. Een berichtje van een geïnteresseerde zuiderbuur.
  Het is maar een kwestie van tijd voordat de Belgische of de Vlaamse overheid ook een verbod op rattengift zal invoeren. Te verwachten is dat ook hier de jacht op ratten een noodzakelijk kwaad zal worden . Ik probeer wat vooruit te kijken en klaar te zijn wanneer het zover is. Ik volg alle nieuwtjes in NL m.b.t. de rattenjacht en heb al flink wat opgestoken op deze site. Jullie efficiënte aanpak overtuigt en ik wil bij jullie een opleiding volgen, althans indien nen Bels welkom is. Ik ben pas gepensioneerd, en ben sinds de jaren ’80 een gepassioneerd schutter, bezit dan ook een sportschuttersvergunning. Beetje bij beetje ben ik mijn Vulcan 2 in 5,5mm met de nodige accessoires aan het uitrusten.

  1. Beste Stephan,
   Wij hebben regelmatig contact met Belgische rattenbestrijders. Zij beklagen zich erover dat het moeilijk is om in België te achterhalen wat wel en niet mogelijk is voor de rattenjager. Ik verwacht dat de eerste vereiste is dat je vakbekwaam en zorgvuldig met ratten omgaat. Dat is precies wat wij je kunnen leren en ook zullen toetsen.

   Dus wat ons betreft zijn ook Belgische aspirant rattenjager welkom op onze cursus. Met de opgedane kennis en vaardigheden kun je het gesprek aangaan met de overheden in België.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *